• Vermeiren Rollator Quava
  • Vermeiren Rollator Quava
  • Vermeiren Rollator Quava
  • Vermeiren Rollator Quava
  • Vermeiren Rollator Quava

Vermeiren Rollator Quava

De Rollator Quava Grijs is zowel binnen- als buitenshuis te gebruiken. Ook is de Rollator Quava Grijs goed te vervoeren door het one-hand in te vouwen mechanisme.
Levertijd:
Levertermijn 1-2 dagen
Beschikbaarheid:
Op voorraad (13)
Reviews:
€162,21 .
Incl. btw

Rollator Quava Grijs/Rood

 

De Rollator Quava Grijs/Rood is een opvouwbare lichtgewicht design rollator. Door de grote voorwielen is de Rollator Quava Grijs/Rood eenvoudig te besturen en heeft het een optimaal rijcomfort. Naast het zitvlak heeft de rollator ook een rugsteun. Door deze rugsteun kan comfortabel en veilig op het zitvlak worden gezeten.

 

De ergonomische handvatten zorgen voor een goed comfort voor de handen. De vergrendelbare handrem is eenvoudig te bedienen. Bovendien is de Rollator Quava Grijs/Rood voorzien van een dubbelkruisframe voor meer stabiliteit en veiligheid.De Rollator Quava Grijs/Rood is zowel binnen- als buitenshuis te gebruiken. Ook is de Rollator Quava Grijs/Rood goed te vervoeren door het one-hand in te vouwen mechanisme. In één handbeweging wordt de rollator samengevouwen.

 

Technische gegevens: Rollator Quava Grijs/Rood

Breedte 650 mm
Breedte (opgevouwen) 29 cm
Breedte (transport) 29 cm
Lengte (ongevouwen) 70 cm
Lengte (opgevouwen) 70 cm
Lengte (transport) 40 cm
Maximale hoogte 93 cm
Minimale hoogte 80,5 cm
Hoogte (opgevouwen) 80,5 cm
Hoogte (transport) 67 cm
Zithoogte 54 cm
Zitbreedte 45 cm
Zitdiepte 20 cm
Gewicht 7,20 kg met mand 7,25 kg
Wielen Voor: 8 "(Ø 200 mm x 40 mm)
Achter: 7 "(Ø 40 mm 178 mm)
Remmen Multifunctionele rem
Max. helling
vooruit
15 °
Max. helling
achteruit
Maximale belasting tas: 5 kg
Maximaal gebruikersgewicht: 130kg
Inclusief garantie / Gratis Verzending / direct leverbaar

 

Stabiliteit en materialen

De Rollator Quava Grijs/Rood is gemaakt van aluminium en is een kwaliteits lichtgewicht reis rollator. Hij heeft een kruisframe van aluminium en de koppelingen zijn gemaakt van hard kunststof. Dit zorgt ervoor dat hij zowel tijdens het lopen als het zitten uitermate stabiel is. De reflectoren die rondom de rollator zitten vergroten uw veiligheid wanneer u deelneemt aan het verkeer. De techieken die zijn gebruikt in dit model zijn simpel maar super gebruiksvriendelijk.

 

Handvatten

De Rollator Quava Grijs/Rood beschikt over ergonomisch gevormde handvatten die de druk over heel uw handen verdelen. Op de handvatten zit een grip laag voor extra gemak.Onderaan het handvat er is de mogelijkheid om de bijgeleverde rugsteun op de rollator te zetten. Deze kunt u voor extra veiligheid met een schroefje vast zetten.Het gebruuikt van de remmen gaat op dit model zeer eenvoudig.

 

Remmen

De Rollator Quava Grijs/Rood heeft twee opties bij de remmen; de handremmen en de parkeerrem. De handremmen onder de handvatten dient u omhoog te trekken om te remmen. Voor hem op de parkeerrem te zetten drukt u de handrem naar beneden. De rollator remt licht, direct en prettig.
Het remmechanisme is simpel maar stevig gemaakt. Het remblok heeft een driehoek vorm zodat u tijdens het rijden nergens achter kan blijven hangen. Tijdens het remmen zal het rem blok tegen de band worden aangedruk zodat de rollator tot stilstand komt.De remkabels zijn mooi en strak langs het frame weggewerkt zodat u tijdens het lopen nergens achter kunt blijft hangen.

 

In- en uitklappen

De Rollator Quava Grijs/Rood heeft een uniek en zeer vernuftig in klapsysteem. Dit model rollator kan dubbel ingeklapt worden waardoor hij zeer compact is voor transport. Wanneer u het zitje omhoog trek komen de wielen horizontaal naar elkaar toe. Dan kunt u de handvatten ook nog naar de achterwielen klappen.Bij het uitklappen kunt u zonder een drukknop of hendeltje de handvatten weer naar boven trekken en doet u het zitje weer naar beneden. De rollator is dan weer klaar voor gebruik.Dit eenvoudige maar krachtige systeem hebben wij nog niet eerder gezien.

 

In hoogte verstellen

De Rollator Quava Grijs/Rood is de eerste rollator die via een knop aan de voorkant van de handvatten in hoogte te verstellen is. U hoeft de knop alleen maar in te drukken om hem in hoogte te verstellen. Dit zorgt ervoor dat u niet hoeft te bukken en snel plus eenvoudige de handvatten kunt verstellen. Op de buizen van de handvatten staat de hoogte aangegeven zodat u altijd precies weet hoe hoog u het handvat moet zetten.

 


De wielen

Op de Rollator Quava Grijs/Rood zitten semi zachte banden. Dit zijn rubbere banden waar een extra zacht laagje opzit. De rollator zal hiervoor minder trillen bij een harde band maar wel eist meer dan bij een compleet zachte band. Hij heeft een dunnen velg waardoor de wielen minder zwaar is. Wat ten goede komt aan het totale gewicht van de rollator.Voor op het wiel en aan de zijkant zitten reflectoren zodat u goed gezien zult worden in het verkeer.

 

Hoe gebruik ik mijn rollator het best?


Voor u op pad gaat met de rollator
Test altijd de rollator voordat u deze aanschaft. Kunt u goed in de remmen knijpen en kunt u goed tussen de handvatten lopen? Zo ja, dan kunt u veilig op pad. Mits u zich ook veilig voelt met de rollator. De rollator dient op de juiste hoogte in gesteld te worden. Zo moeten de handvatten niet te hoog staan en niet te laag. U kunt de rollator goed instellen door de volgende vier stappen te volgen:


1. Ga tussen de handvatten van de rollator staan;
2. Houd uw armen langs uw lichaam;
3. Stel de handvatten in op de hoogte van de pols;
4. Loop een testrondje met de rollator;

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen