Filters
6 ProductenPagina 1 van 1

Voor en door rolstoelgebruikers

Het merk Quokka® is ontstaan naar aanleiding van de ideeën van Ingeborg Meurkens. Deze Nederlandse dame die woonachtig is in België is sinds 2010 afhankelijk van een rolstoel. Hierdoor kwam ze erachter hoe lastig het is om uw spullen bij u te dragen als rolstoelgebruiker. Het op schoot houden van uw tas zit erg ongemakkelijk. Het was ook mogelijk om een rollatortas achter de rolstoel te hangen, maar dan kunt u er zelf niet bij. Bovendien is de tas zo gemakkelijk toegankelijk voor zakkenrollers. Meurkens is zelf groot tassenliefhebber en vond dat het tijd werd voor een praktische tas voor rolstoelgebruikers. Dit was de basis voor het merk Quokka®.

Het ontstaan van de Quokka tassen

Het belangrijkste onderdeel van de Quokka tassen is de adapter. Deze maakt u vast aan uw rolstoel of rollator om uw Quokka tas aan te klikken. Samen met de Duitse Rixen en Kaul is het gepatenteerde KLICKfix® systeem van de adapter ontworpen. Zij hebben ervoor gezorgd dat de adapter en de tas uw rolstoel of rollator niet breder maken. Bovendien kunt u uw tas door dit systeem met één klik vergrendelen, zodat hij niet zomaar van uw rolstoel of rollator gepakt kan worden. Dit maakt de Quokka tassen niet alleen praktisch, maar ook nog eens heel veilig.

Kies uw Quokka tas

Er zijn vier verschillende Quokka tassen op de markt, namelijk een kleine Quokka tas, een grote horizontale Quokka tas, een grote verticale Quokka tas en een smartphone tasje. Alle tassen zijn in het zwart verkrijgbaar, zodat ze overal bij passen. De grote verticale tas is tevens in het grijs beschikbaar en het smarphone tasje in het oranje. Zo is er altijd wel een Quokka tas die past bij uw rolstoel of rollator.